«Успіх можливий за будь-яких умов, коли ти віриш у свою справу», – вважає тернополянка Діана Гурик

Двадцятидвохрічна тернополянка Діана Гурик, незаважаючи на досить молодий вік, уже успішно керує власними глянцевими журналами «Just one» і «Just one kids», а також ділиться зі всіма охочими особистим досвідом.

Дівчина здобула освіту маркетолога, випускати ж глянці почала ще під час 3-го курсу навчання. Діана розповіла про свій шлях до успіху й про те, що якісний та крутий стартап може втілити в життя кожен, хто щиро вірить у свою справу:

Коли виник задум створити глянець? Ця ідея виникла раптово чи ти довго виношувала плани?
Рішення не було спонтанним. Ще з дитинства я любила красу, моду, яскраво фарбувалася, а мама, звісно, не дозволяла. Захоплення усім прекрасним надихнуло мене організувати виставку «Just art» для одного тернопільського фотографа. Коли я почала працювати над нею, то зрозуміла, що вона не буде унікальною, тому вирішила залучити ще декількох місцевих фотографів, візажистів та стилістів. Аналогів такому немає у світі.



Мені вдалося створити досить цікавий проект, який відбувався вже 6 разів поспіль. Я завжди прагнула чогось більшого, тому з часом все таки вирішила випустити власний глянцевий журнал.
Багатьом може здаватися, що такий проект легко реалізувати. Це дійсно так?
У кожного є своє розуміння поняття «легко». Мені було б складно виконувати роботу, яка не до вподоби. Краще насолоджуватися життям та отримувати задоволення від улюбленої діяльності. Організаційна робота не проста, бо вимагає спілкування з різними людьми. Іноді втомлюєшся, бо кожен має свій характер, світогляд. Спочатку взагалі не всі вірили в успіх проекту, щодня доводилося когось переконувати, що ця справа варта уваги. Тоді мені було, дійсно, складно. Але добре, що є люди, які завжди підбадьорять.
Напевно, було доволі важко чи навіть страшно випускати якісний продукт у середовищі, де попит на нього ще низький? Або ж я помиляюся?
Ні, ти не помиляєшся. Я вважаю, що зараз кількість друкованих видань зменшується, тому що, по-перше, всю потрібну інформацію можна знайти в Інтернеті, а, по-друге, власники глянцевих журналів не вводять інновації. Тут важливо мати індивідуальний підхід до справи і слідкувати за тенденціями суспільства. Наприклад, щоб бізнес успішно розвивався сьогодні, треба створити інстаграм-акаунт.
У чому особливість журналу «Just one»?
Ми не використовуємо жодних фото з Інтернету, а самі придумуємо різні ідеї. У створенні хоча б одного випуску залучено дуже багато місцевих спеціалістів (близько 30-40 фотографів і 100 моделей, різноманітні салони), тому журнал буде цікавий для кожного тернополянина. Окрім колективу, усі наші партнери вкладають частинку себе в цю роботу. Потім про співпрацю з «Just one» вони розказують іншим, тобто рекламують наш продукт. Також я дуже позитивно ставлюся до конкуренції, бо це стимул розвиватися. Недавно відбулася презентація дебютного випуску журналу «Just one kids». Цей проект ми продовжуватимемо надалі, бо діти – це майбутнє нації. У виданні є безліч корисних порад для батьків щодо виховання, правильного харчування та розвитку своїх чад. На сторінках глянцю можна знайти 30-денний марафон, котрий допомагає зближенню усіх членів сім’ї.
Варто покладатися на щасливий випадок або існує певна формула успіху?

Не рекомендую сподіватися, що коли-небудь правильно «стануть зорі» і тоді все вийде. Ми самі складаємо ті зорі, роблячи вибір. Якщо вихідці з африканських країн, які були ніким, ставали бізнесменами світового рівня, то кожен з нас, живучи в адекватному суспільстві та нормальній державі, має ще більше шансів самореалізуватися. Формули успіху не існує. Просто потрібно вірити у свої сили, бути чесним, подивитися страху у вічі, наполегливо працювати і любити людей. Я та колектив журналу «Just one» дотримуємося таких принципів. Ось чому наш бізнес є успішним і постійно розвивається!

Джерело.