«Заступився» за брата, тріснувши з ноги в обличчя копу

П’яний чоловік заснув дорогою у «Жигулях» брата. Коли прокинувся, то не побачив брата за кермом. Вийшовши з авто побачив, що брат лежить на дорозі, а біля нього – працівники поліції. Обурений чоловік вирішив заступитись за брата та дав з ноги в обличчя одному з них.

Тепер за «спробу заступитись» чоловік заплатить 3400 грн штрафу.

Як пише у вироку Зборівського районного суду, «Жигулі» зупинили працівники Управління патрульної поліції Тернополя за порушення правил дорожнього руху. З метою припинення адмінправопорушення старший інспектор роти, лейтенант поліції, який перебував у складі наряду патрульної поліції та був у форменому одязі, підійшов до зупиненого автомобіля, представився, повідомив причину зупинки автомобіля, суть правопорушення та запропонував виконати його вимогу. Однак, водій, не бажаючи виконувати законну вимогу працівника поліції, вийшов із автомобіля і мав намір залишити місце події.



Відтак на нього наділи кайданки.

В подальшому, під час встановлення особи, працівник поліції пригнувся, щоб зняти кайданки. А брат водія наніс йому удар.

У суді обвинувачений сказав, що шкодує про вчинене, щиро розкаюється. Сам потерпілий заявив, що претензій до обвинуваченого не має, цивільного позову не подавав.

Відтак суд визнав чоловіка винуватим за ч.2 ст.345 КК України і призначив покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Джерело.