Штормове попередження на Тернопільщині – водіям радять утриматися від поїздок

Мешканців Тернопільської області попереджають про погіршення погодних умов. У понеділок, 30 жовтня, очікується сильний дощ, який перейде у мокрий сніг. Можливе навіть утворення снігового покриву.

За інформацією Гідрометцентру, внаслідок впливу активного циклону 29-30 жовтня в Україні очікуються складні погодні умови. 29 жовтня у західних областях спостерігатиметься посилення швидкості вітру до 17-22 м/с вдень.

Вночі 30 жовтня погіршаться погодні умови й у Житомирській, Вінницькій, Київській та Черкаській областях. Там пориви вітру сягатимуть до 25-30 м/с. Пройдуть дощі.



У більшості західних областей – сильні дощі.

30 жовтня, починаючи з західних областей, сильний дощ перейде у мокрий сніг, місцями хуртовини. У західній частині можливе утворення снігового покриву, зниження температури вночі та вдень до 1-6° тепла.

У Карпатах мокрий сніг, хуртовини (вдень 29 жовтня дуже сильні опади), посилення вітру 19-24 м/с, пориви 40 м/с, температура вночі та вдень 0-5° морозу. У зв’язку з очiкуваними сильними опадами в горах існує загроза утворення селей.

29 жовтня по м. Київ та Київській області вранці та вдень пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. 30-31 жовтня по м. Київ – складні погодні умови (дощ з переходом у мокрий сніг, місцями хуртовини, на дорогах ожеледиця, посилення західного вітру до 17-22 м/с, вночі пориви – 25 м/с, температура вночі та вдень – 4-6 градусів тепла.

У Тернопільській області 3о жовтня вночі та вдень температура становитиме 2-4 градуси тепла. Майже по всій території області очікуються сильні дощі і з мокрим снігом. У Заліщицькому районі – тільки дощі.

Як повідомляють у прес-службі ОДА, аби забезпечити оперативне реагування на можливі надзвичайні ситуації, на Тернопільщині у постійній готовності перебуватимуть служби цивільного захисту. І, власне, щоб уникнути небезпечних ситуацій, гідрометцентр попереджає усіх водіїв бути обережними на дорозі та без потреби не вирушати в дорогу.

Джерело.