На Тернопільщині виник скандал через “виховні” постріли у дітей із Донеччини (ВІДЕО)

Учасників патріотично-вишкільного табору, що був на Тернопільщині наприкінці літа, виховували за допомогою  пневматичної зброї.

%d0%bf%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%bc%d0%b0%d1%821-1

Заняття фізкультурою проходило під дулом пневмата. По дітлахах, які не могли виконувати вправи, стріляли, пише “Доба”.

На відео, яке поширюють в мережі, видно, як по хлопчику, який уже не має сили присідати, стріляють раз за разом. Дитина ойкає, ловиться за дупу, корчиться, але виховник продовжує стріляти. 

Шокуюче відео в інтернеті інтенсивно обговорюють користувачі. В таборі відпочивало шість десятків дітей, практично всі вони з прифронтових районів. Крім того, були діти учасників АТО. Організатори зазначали, що метою створення табору було об’єднати дітей зі сходу та заходу України.

Відео помітив регіональний координатор по зв’язках із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області Володимир Шевченко.

— Як Ви вважаєте розстрілювати дитину з воздушки не нормально? Чи це таке нове виховання??? Цікаво, чи була реакція з боку правоохоронців на це відео, — зазначив він. — Це факт жорстокого поводження з дитиную!

Головний поліціянт області Олександр Богомол в коментарях зазначив, що факт зареєстрували.



Правоохоронці проведуть перевірку.

— Вони наділили себе правом знущатися над дітьми, застосовувати до них тортури, зовсім не соромлячись цього. Та ще й безапеляційно вирішують кому носити форму, а кому ні, хто краще захищає свою Батьківщину, а хто гірше. Дійсно, мій син достойно зніс ці тортури. І мова не йде про випробування, а про знущання на відео. Але є ще й інші діти. Це жахіття потрібно зупинити, — пише в коментарях до відео батько хлопчика, що був на таборі.

Батьки маріупольських дітей пишуть в коментарях, що були шоковані пресингом.

В коментах до відео батьки зазначають, що діти пережили тортури. Проросійські ЗМІ вже назвали місце табором упирів.

джерело http://galas.te.ua/