На Тернопільщині розгулялася стихія: передбачають хуртовини та буревій

В результаті активного впливу циклону на Тернопільщині серйозно ускладнилися погодні умови.

Упродовж доби метеорологи передбачають сильний вітер, шквали, грози, місцями мокрий сніг та хуртовини, також можливе утворення снігового покриву.

Метеорологи попереджають, що впродовж доби температура повітря знизиться до 1-5 градусів тепла, вночі спостерігатимуться заморозки. Відтак метеорологи просять водіїв бути обережними на автошляхах і без нагальної потреби не подорожувати.

«Вплив циклону ми спостерігатимемо упродовж доби. На заході очікуються складні погодні умови. Дощі, мокрий сніг, хуртовини, зниження температури повітря, а також місцями можливі шквали. Жителів краю просимо бути обережними», – повідомляє Укргідрометеоцентр.

Рятувальники кажуть, що стихія значного лиха на Тернопільщині поки не наробила. За інформацією державної служби з надзвичайних ситуацій, по Україні знеструмлено до чотирьохсот населених пунктів.



Кількість сіл без світла на Тернопільщині постійно збільшується. Окрім цього, загони ДСНС декілька разів розчищали дороги області від повалених дерев. Рятувальники у посиленому режиму працюють над ліквідацією наслідків негоди.
Софія Романська

Джерело.