“Чужих дітей не буває” – дітки з ДЦП у Тернополі потребують нашої допомоги

У Тернополі триває голосування за проекти, які буде профінансовано з міського бюджету в наступному році.

maxresdefault

До завершення голосування – лічені дні, а на сьогодні лідирують проекти, суть яких полягає у допомозі собакам. Проте, є ініціативи більш важливі для суспільства. Зокрема, проект “Чужих дітей не буває”.

“Коли ми будемо допомагати дітям? Ця біда може статись з кожним, і з вашими дітьми! Треба підтримати саме цей проект”, – закликають тернополян.

Проект передбачає додаткові можливості розвитку дітей з особливими
потребами, що буде сприяти в подальшому покращенню життєдіяльності як дитини та сім’ї, так і успішній інтеграції в громаді Тернополя. Це сучасні інтенсивні програми розвитку для дітей з аутизмом, розладами мовлення, синдромом Дауна , ЗПР та ін.

Опис проекту

Основна мета: створити сучасний заклад для розвитку дітей з особливостями розвитку.
Таких дітей у Тернополі понад 900.
Завдянням проекту є:
Залучити фахівців та провести додаткове навчання в формі тренінгів, семінарів, курсів, а саме: психологів, логопедів, дефектологів, вчителів, вихователів, асистентів вчителів/вихователів.
В зв’язку з прийняттям змін до закону про освіту з 2017р всі такі діти повинні навчатися в інклюзивних класах, а ця програма дозволить учасникам проекту успішно реалізувати інклюзивне середовище, дозволить дітям влитися в дитячий колектив та навчатися.
Проведення інформаційних заходів в дитячих садках та школах , де будуть створюватися інклюзивні групи та класи для всіх учасників процесу (для працівників, для дітей, для батьків).
Створення індивідуальних програм розвитку для кожної дитини та підтримка сімей для успішної реалізації програм, а саме заняття з дітьми, психологічна підтримка та навчання батьків.

Обґрунтування бенефіціарів проекту

Бенефіціарами проекту виступають в першу чергу діти з особливими потребами та їхні сім’ї, а надалі всі учасники інклюзивного середовища.

Інформація щодо очікуваних результатів у разі реалізації проекту

Локальним очікуваним результатом є покращення життедіяльності самих дітей з особливими потребами, їхніх сімей та родин.
Основним результатом буде формування толерантного відношення мешканців міста до людей з особливими потребами , виховання співчуття, взаємодопомоги та співучасті у житті з людьми з особливими потребами. Це дозволить місту бути доступним для життя усім жителям!