Італія розвалюється, ще одна область хоче незалежності

У Лігурії заговорили про розширення автономії

В Італії політик області Лігурія заявив про намір розширити автономію.
Лігурія стала третьою областю після Венето і Ломбардії, які виступила з такою ініціативою. Зокрема, лідер партійної групи “Ліга півночі” в Лігурії Алессанро Пиана закликав розглянути це питання.

“Сьогодні я попросив голову президії регіональної ради внести до порядку денного наступної сесії пропозицію нашої резолюції про проведення консультативного референдуму про надання Лігурії додаткових форм і спеціальних умов автономії”, – сказав Піана.

Крім того, політик висловив надію, що найближчим часом має пройти референдум.

Нагадаємо, жителі областей Венето і Ломбардія висловилися за розширення своєї автономії в складі країни. Центральний уряд погодився обговорити це питання.

Раніше портал “Знай.ua” повідомляв, що проведення референдуму в Каталонії супроводжується падінням фондового індексу Іспанії IBEX35 на 2%. Про це стало відомо завдяки даним торгів на позабіржовому ринку Forex.Курс євро до долара впав до рекордного мінімуму з 20 липня і досяг вартості в $ 1,159. Поряд з цим фондовий індекс Іспанії IBEX35 опустився на 2%, до 10139,8 пункту після оголошення Каталонією незалежною від Іспанії республікою.

Джерело.