Вчителі тернопільської школи вивчили шрифт Брайля, щоб навчати 13-річну дівчинку з вадами зору (ВІДЕО)

Щоб 13-річна Марічка Галайда з вадами зору могла повноцінно навчатися у школі з ровесниками, майже двадцять вчителів вивчили шрифт Брайля та навчились пояснювати дотиками. Крім того, поруч з дівчинкою на уроках сидить помічник вчителя, який допомагає Марічці вивчати новий матеріал. Таким чином учениця вже шість років успішно здобуває знання. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на Медіатор.

Помічник вчителя Наталя Катрук каже, що Марічка має хорошу пам’ять і увагу, а також пише на рівні зі всіма однокласниками, хоча замість зошита у неї цупкий папір і трафарет, а замість ручки – грифель.

Вчителі переконані – спільне середовище для дітей з різними фізичними можливостями – це урок людяності на все життя. Така методика допомагає дитині адаптуватися в суспільстві, і суспільству – сприймати таких людей.

Зараз у Тернополі працює 35 класів з інклюзивною освітою. Педагоги кажуть, що система ще недосконала, адже бракує відповідної літератури. Однак вірять, що таким чином виховають з цих учнів гідних представників суспільства.

Джерело.