Художник з Тернопільщини творить «живі» картини (Відео)

Картини, які оживають. Художник з Бережан Олег Шупляк створив унікальні скульптури-ілюзії та картини-анімації. Каже, багаторічну задумку втілив у реальність вперше. Ідея виникла давно. Вчитувався у літературу, підгледів в інтернеті і, зрештою, створив свої перші «живі» картини.

У створення унікальних арт-об’єктів кілька етапів: спочатку продумати зображення, згодом за допомогою техніки створити кількох кадрову циклічну анімацію. Потім ці кадри обробляються, поєднуються з кількох в один, розробляється макет.



Картини – статичні, а кадрова циклічна анімація працює за рахунок руху глядача повз або в напрямку об’єкта. Завдяки вдосконаленню майстром технології виготовлення, ілюзія працює без будь-яких допоміжних засобів, як це було раніше.

Хоча часу потрапив чимало, одна робота може займати від одного до кількох тижнів, результатом задоволений, – зізнається журналістам інтернет-телебачення «МедіаТОР» Олег Шупляк. Художник сподівається, що такі скульптури прикрашатимуть парково-садові місця, а тому готовий співпрацювати. Масштаби арт-об’єктів довільні і можуть сягати навіть 20 метрів заввишки. Все залежить від відстані до скульптури, руху глядачів, а, відтак, зміни ракурсу, а також кута нахилу місця розташування.

Джерело.