Нові правила в’їзду в Канаду вступили в дію

Днями в дію вступило нове правило в’їзду в Канаду, за яким люди, яким не потрібна віза для в’їзду в країну, буду зобов’язані надати eTA (електронна авторизація подорожі).

_%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82-e1471729752757

Ці зміни торкнуться тих туристів, які подорожують без візи в Канаду або транзитом через Канаду. Їм необхідно отримати eTA (електронна авторизація подорожі). Раніше федеральний уряд оголосив, що правило не торкнеться тих, у кого подвійне канадське-американське громадянство.

Нова електронна система (eTA) буде сканувати паспорти на реєстрації, щоб перевірити, чи у всіх пасажирів є необхідні документи, щоб заїхати в Канаду. Їм необхідно отримати eTA. Раніше ж всі використовували свої закордонні паспорти для в’їзду в країну.

Правило не росповсюджується на власників карток PR і людей, які мають при собі канадський паспорт.

Уряд хотів ввести це правило ще в кінці вересня, але переніс його впровадження до сьогоднішнього моменту, тому що деякі мандрівники поскаржилися на несприятливі умови.

Що потрібно зробити, щоб подати заяву на eTA? Подати заяву можна онлайн на урядовому сайті Канади (CIC). Вартість такої послуги складає 7$.