Чому на Тернопільщину знову приїхали журналісти із телеканалу «1+1»

До переліку найініціативніших громад нашої країни потрапила і Скала-Подільська ОТГ, в якій з початку тижня працюють журналісти та редактори телеканалу “1+1”. Саме в рамках нового реаліті-проекту “Громада на мільйон” учора на території Скала-Подільської фортеці буде проведено захід по встановленню нового рекорду України – створення живого герба селища.

Телеканал «1+1» розпочав роботу над новим соціальним реаліті, в якому об’єднані територіальні громади змагатимуться за інвестиції, створюючи проекти для поліпшення життя на своїй території.
Проект був створений «1+1 Продакшн», а реалізується спільно з програмою DOBRE-USAID, яка підтримує розвиток об’єднаних громад в Україні, а також американським фондом WNISEF, пишуть на сайті zvistka.net.ua.

«Процес децентралізації, який набирає обертів у нашій країні, дає величезні можливості для поліпшення життя простих українців в маленьких містечках і селах. На жаль, поки не всі це розуміють. Наш проект про те, як можна ефективно використовувати нові можливості. Він допоможе людям усвідомити, що реформа децентралізації – це не просто можливість самостійно вирішувати, на що витрачати бюджет, а й унікальний шанс для ініціативних людей поліпшити життя у своїй країні, місті чи селі. Ми спробуємо донести кожному українцю, що добробут всієї країни починається з активної позиції та використання тих можливостей, який є вже сьогодні», – говорить керівник жанрового напрямку іміджевих проектів «1+1 Продакшн» Алла Стащенко.
У новому проекті візьмуть участь 5 найініціативніших громад України, які доведуть здатність розкривати економічний потенціал свого регіону. Громада, яка впорається з випробуваннями краще за інших, отримає інвестиційний транш у свій розвиток від фонду WNISEF.

Саме в рамках нового реаліті-проекту «Громада на мільйон» на території Скала-Подільської фортеці було проведено захід по встановленню нового рекорду України – створення живого герба селища.

400 хлопців та дівчат Скала-Подільської ОТГ провели флешмоб, продемонструвавши неймовірну згуртованість та жагу до перемоги у цьому надзвичайно цікавому та корисному проекті.

Завершилось дійство врученням сертифікат про факт встановлення жителями Скала-Подільської громади нового рекорду України.

Джерело.