Екоготель, хостел, ресторан… Тернопільська влада таки хоче будувати у парку Національного відродження

Кілька тижнів тому депутати Тернопільської міськради скасували інвестиційну угоду між КП «Тернопільбудінвестзамовник» та приватним підприємцем Володимиром Поточняком. Тим самим поставили юридичний «хрест» на ідеї будувати в парку Національного відродження так званий соціально-спортивний центр «Вулична академія». Однак чиновники ТМР таке рішення народних обранців сприйняли по-своєму. І замість того, щоби змиритися з позицією депутатів, на останньому засіданні виконкому погодили комунальному підприємству укласти нову інвестугоду.

Що скасували депутати?

Нагадаємо, упродовж кількох тижнів місцеві активісти та просто небайдужі тернополяни влаштували справжню охорону поруч ділянки в парку (біля оглядового колеса). Люди виходили на чергування з собаками, збирали підписи, аби не допустити будівництва. Врешті їх почули у мерії.



Зокрема, депутат міськради Андрій Шкула під час сесії ініціював проект рішення, в якому вимагав скасувати угоду між комунальним підприємством та інвестором. Тоді пропозицію депутата підтримали більшість його колег. І люди зітхнули з полегшенням у надії, що перемога на їхньому боці.

Та, як виявилось, тернополяни зарано розслабилися. Аби наш читач зрозумів, що саме скасували депутати, слід повернутися у 2012 рік. Тоді чиновники вперше заявляли, що на ділянці у парку планують звести…

Джерело.