Нервову систему рятує молоко: дослідження вчених

Вживання молока дуже позитивно позначається на стані нервової системи людини і навіть захищає від виникнення депресії.

У тому, що молочні продукти харчування є своєрідним “ліками” від психічних розладів, переконалися японські вчені з Університету Тохоку.

Дослідники встановили, що нежирне молоко і його похідні сприяють відновленню пошкоджених клітин нервової системи. Завдяки цьому значно зменшується ризик виникнення депресивних станів. В експерименті, який підтвердив дану особливість молока, брала участь тисяча добровольців, пише newsyou.info.

“— Попередні дослідження також вказували на користь нежирного молока, однак останні результати поставили в цьому питанні крапку. Молоко дійсно допомагає позбутися від депресії і спростовує думку про те, що нервові клітини не відновлюються”, — зазначив провідний спеціаліст, професор Ріорічі Нагатомо.

Примітно, що хоча результати проекту продемонстрували користь від частого вживання низькожирних молочних продуктів для психіки, на цілісні молокопродукти, за словами вчених, така особливість не поширюється.
До рчеі, раніше американськими дослідниками було виявлено, що вживання молока може врятувати від ранньої смерті, запобігаючи раптовій зупинці серця. Це пояснюється тим, що молоко заповнює запаси кальцію в організмі, тоді як низький рівень кальцію в організмі збільшує ризик небезпечного серцевого порушення у два рази.

Джерело.