Американські сім’ї щороку всиновлюють сиріт з Тернополя

Діти, які є вихованцями інтернатів області, мають змогу погостювати в американських сім’ях під час новорічно-різдвяних свят та літніх канікул. Так відвідати США щороку їдуть кілька десятків сиріт з Тернопільщини.

– Дітки їздять вже не перший рік, – розповідає психолог-волонтер фонду «Майбутнє сиріт» Ірина Вакалюк. – Вже повідомили, що цьогоріч на зимові свята в американські сім’ї поїдуть близько 20 діток з 88 сиріт. Колись на Тернопільщині акцію, щоб діти мали змогу відвідати Америку в період літніх чи зимових канікул, започаткував наш фонд. Це складна процедура, сім”ї проходять співбесіди, надають усі необхідні документи, довідки. Акція робиться виключно за бажанням самої дитини.



Також їм потрібно роз”яснити, що це тимчасова акція, і що вони не можуть залишитись в сім’ї назавжди. Тому для акції ми вибираємо старших дітей, бо їм це пояснити легше. Найбільшим позитивом таких акції є те, що чимало дітей знаходять новий дім, каже волонтерка. – Завдяки таким обмінам щороку всиновлюють по дитині, – продовжує пані Ірина. – Минулого року всиновили 15-річного хлопця, цьогоріч у вересні 16-річну дівчинку. Згідно з законом всиновлення дозволене до 16 років. Потрібно розуміти, що дитину за перший раз гостювання ніхто не всиновлює. Наприклад хлопець був в тій сім’ї два чи три рази, їздив раз в півроку, в них зав’язалися хороші стосунки. Так само дівчинка їздила вже три роки до тої сім’ї. Багато дітей після таких відвідин досі підтримують добрі стосунки. Буває, що діти самі не хочуть в ту саму сім’ю, а хочуть спробувати погостювати в новій сім’ї.

Джерело.