Тернополяни будуть платити з опалення більше, але тепліше не стане

Тернополян змусять платити більше за тепло. Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, затвердила нові тарифи. Вони пов’язані з дорожчанням енергоносіїв. Однак підвищення якості послуг найближчим часом чекати марно, – пише За Збручем.

T3
T3

Тарифи на послуги теплопостачання регулюються відповідно до вартості енергоносіїв. Відповідно до діючих тарифів, комунальні підприємства не можуть проводити робіт із модернізації технічного обладнання, оскільки не вистачає коштів, – пояснюють комунальники.

«Комісія затвердила нові тарифи. Вартість опалення буде за квадратний метр – 30 грн.



52 коп., ті, хто має індивідуальне – вартість гігакалорій буде 1249 гривень 15 коп. Щодо гарячої води, то вже відомо з нових платіжок – 72 грн., 67 коп. – за кубічний метр. У більшості випадків тарифи залежать від енергоносіїв. Основа тарифу – це вартість енергоносія. Підвищується вартість енергоносія, зростають тарифи. По-іншому неможливо. Щодо якості послуг, то, сподіваємося, вона підвищиться із встановленням індивідуальних теплових пунктів. Тоді у кожному будинку будуть регулювати теплопостачання», – розповідає начальник виробничо-технічного відділу КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Віталій Грубенюк.

Тернополян тішать можливим підвищенням якості послуг теплопостачання після встановлення індивідуальних теплових пунктів. За попередніми планами, програма в Тернополі реалізується до 2018-го року. Допомогти обіцяють міжнародні організації.