Тернопільський безхатченко розповів свою історію життя

Майже щодня у Тернополі на вулиці ми можемо бачити безхатченків. Проте один з них наважився розповісти свою історію журналістам 20 хвилин.

Безхатченко Павло збирає милостиню неподалік Центрального ринку у Тернополі. Чоловік родом із Миколаєва, на вулицях Тернополя живе вже 8 років. У нього ампутовані частини ніг. Каже, спав на вулиці зимою, його присипало снігом і обморозило кінцівки.

Чоловік розповідає, що пішов у житті не тією дорогою. Сидів у тюрмі.



Спочатку його засудили несправедливо. Між «районами» була бійка, в якій брало участь біля 300 людей. Дехто був з пістолетом, з ножем. Коли приїхала міліція, то зловила семеро «крайніх» і заарештували. Як свідчить чоловік, правоохоронцям потрібно було скинути на когось вину і засудили тих, кого зловили. Йому дали 10 років позбавлення волі. Та чоловік каже, що він не винен.
Проте, коли вже вийшов із тюрми – пограбував магазин, потім скоїв ще інші злочини і через це знову його заарештували. Так він відсидів всього 19 років.

Згодом Павло жебракував і гроші віддавав молдаванам. А ті давали йому місце, де можна трохи зігрітися, і їжу, яка швидше всього була із смітника. Тому він пішов чоловік від них переїхав в інше місце.

– Я в посадці спав голодний, холодний, – згадує пан Павло. – Люди ходили, я говорю: «Люди, поможіть, я їсти хочу, помираю». Одна жінка каже: «Бог тобі простить». Дала 10 гривень. І я пішов їсти, знов горе заливати. Бог допоміг, але я пішов по іншій дорозі.

В Тернополі Павло вже 8 років живе на вулиці, інколи забирають його в дім престарілих, але виникають проблеми в нього через те, що немає документів.

Джерело.