До Барни звернулись з приводу втручання адмінресурсу у процес виборів до громад

Відкрите звернення до голови Тернопільської обласної держадміністрації Степана Барни з приводу неприпустимості втручання адмінресурсу під час виборів до громад, – повідомляє Бізнес Компаньйон Тернопіль.

1479810513-politika-1476162787-rizne-ugp-png

Шановний Степане Степановичу!

Над Тернопільщиною нависла загроза жорсткого протистояння! Старі політико-олігархічні клани пробують знову підняти голову, протидіючи молодим активістам!

В часі вшанування третьої річниці від початку Революції Гідності до Вас звертаються представники Тернопільської обласної організації Української Галицької Партії. Чимало із нас, в часи Майдану, пліч о пліч з Вами та мільйонами українських патріотів відстоювали ідеали свободи та народовладдя, боролись проти злочинної системи влади.

Та на сьогодні мусимо констатувати, що окремі елементи методів роботи колишнього антинародного режиму почали проявлятись, зокрема і на Тернопільщині. Стара система не здається і намагається знищити нових політиків! Саме так ми розцінюємо останні події, пов’язані із підготовкою виборів до новостворених громад, які заплановано на грудень цього року.

Так, на прихильників нашої політичної сили і потенційних кандидатів від УГП на вибори до Трибухівської громади Бучацького району, в останні дні, чиниться серйозний адміністративний тиск, викликаний їхнім рішенням балотуватись на виборах. Відбувається це «у кращих традиціях» старої системи: проводяться «профілактичні» бесіди з освітянами; передаються «попередження», тим, хто працює у місцевому агро-господарстві. Ні для кого не секрет, що і власником цього господарства, і організатором адмінтиску є ніхто інший, як колишній регіонал, довірена особа Януковича, а нині – депутат Тернопільської обласної ради від БПП Петро Гадз. Відчувши свою безкарність і уявивши власну «всемогутність», цей перефарбований і недолюстрований олігарх-латифундист задумав створити на базі свого господарства особисте «удільне князівство» і ще до офіційного старту виборчої кампанії взявся залякувати своїх політичних опонентів.

Ці ганебні факти викликають не лише осуд, а й підривають і так хиткий авторитет влади. Більше того, буквально сьогодні до офісу УГП надійшла інформація про спроби подібної «роботи» адмінресурсу у Залізцях Зборівського району.

Вважаємо таку ситуацію неприпустимою і вимагаємо вжити невідкладних заходів для її врегулювання! Застерігаємо усіх чиновників та представників влади від спроб втручання у виборчий процес!

Вимагаємо проведення чесних і прозорих виборів до громад!