«Чорна п’ятниця» по-тернопільськи – ціни, від яких стає страшно

Донька розповідала. Ходила вчора з подругою у відомий тернопільський торгово-розважальний центр. Там днями придивилася в одному з магазинчиків платтячко. Всього 500 гривень. Але вирішила не купувати одразу, а дочекатися «чорної п’ятниці» і взяти дешевше. Розумна дитина, що тут скажеш.



Але і власники тернопільських магазинів розумом не обділені. Приходять дівчатка до магазину, а там на платтячко ціна уже 650 гривень. Ось тобі і п’ятниця, ось тобі і чорна.

І так не лише у цьому магазині. У всьому світі перед святами ціни знижують, а у Тернополі десь на ринок йти страшно – там ціни не те що зростають, там вони стрибають у висоту. І не просто так, а з жердиною.

А розпродаж якийсь взяти? Як тільки про таке чуєш – хапаєш гаманець, витрясаєш із скарбнички останні монети і поспішаєш. Бо хто ж з нас проти придбати щось дешевше. Прибігаєш захеканий, а там знижки від 30 до 70 відсотків. Заходиш до магазину – мамо рідна! А ціни то добряче вищі, ніж були до знижок.

Я розумію, що кожному хочеться жити добре. Ось тільки, подейкують, що у бізнесі чи не головне бути чесним. А нас чомусь постійно намагаються обманути отими знижками, перед якими спочатку піднімають ціну.

Напевно колись і у Тернополі будуть справжні «чорні п’ятниці». Коли ціни справді знижують. Можливо і вчора якісь магазини це таки зробили. Але я у такі не втрапив. А ви?..

Марко КЛЕВЕЦЬ, блогер

Джерело.