Тернополянка увійшла у першу десятку на Кубку Європи з біатлону

Українка Меркушина фінішувала в ТОП-10 в спринті на Кубку IBU.

Німкеня Деніз Херрманн на останньому кілометрі вирвала перемогу у другому спринті на етапі Кубка IBU. Краща з українок – Анастасія Меркушина – замкнула ТОП-10.
Очікування від другого жіночого спринту на першому етапі Кубка IBU були великими. Все-таки тут виступало кілька українок, які наступного тижня побіжать на першому етапі Кубка світу.
Особлива увага була прикута до Анастасії Меркушиної, яка і показала найкращий результат серед «синьо-жовтих».
Настя незвично довго працювала на другій стрільбі, але все одно не зуміла закрити всі мішені – один промах. Саме ця помилка завадила Меркушиній поборотися за подіум. Українка фінішувала десятою, показавши 13-й результат на лижні.
Трохи краще пробігли гонку Яна Бондар (10-й результат ногами) і Ольга Абрамова (11-й), але проблеми зі стійкою не дали їм можливості фінішувати навіть в топ-20.
Яна промахнулася тричі і фінішувала 33-ю, а Ольга зробила два промахи, що відкинуло її на 21-е місце. Але варто зазначити, що в ході останнього кола Бондар відіграла 11 місць, а Абрамова – дев’ять.
Непогану гонку провела також Марія Панфілова, але вона ще дуже далека від оптимальних кондицій: нуль промахів і 24-е місце.
Всього на десять секунд від Панфілової відстала Юлія Журавок (30-е місце), але при цьому у неї два промахи.



А Надія Бєлкіна, також зробивши дві помилки, фінішувала 38-ю.
Без п’яти хвилин переможницею гонки була австрійка Катарина Іннерхофер, яка на останньому колі зуміла втримати перевагу над норвежкою Теклой Брун-Лі.
Однак несподівано перше місце у Іннерхофер відняла німкеня Деніз Херрманн, відіграла на третьому колі у австріяки 16 секунд – і ще «накинувши» 4 секунди на фініші.
Херрманн зробила дві помилки на вогневих рубежах, але вона просто розірвала суперниць на лижні – відрив від найближчого суперниці склав більше 40 секунд.
Для Деніз це третя перемога на етапах Кубка IBU в кар’єрі.
Фінішний протокол змагань:
1. Деніз Херрманн (Німеччина, 1 + 1) 20:43.9;
2. Катаріна Іннерхофер (Австрія, 0 + 0) +4.0;
3. Текла Брун-Лі (Норвегія, 0 + 0) +9.8;

10. Анастасія Меркушина (0 + 1) +43.9;
21. Ольга Абрамова (0 + 2) +1:12.8;
24. Марія Панфілова (0 + 0) +1:16.2;
30. Юлія Журавок (1 + 1) +1:27.8;
33. Яна Бондар (0 + 3) +1:37.4;
38. Надія Бєлкіна (1 + 1) +1:48.2.

Джерело.