2,5 мільйони доларів, тітушки і автомат проти обурених беззаконням тернополян

У Тернополі, біля палацу культури “Березіль”, відбулося зібрання мешканців прилеглих будинків з вулиці Миру. Людей об’єднала біда: страх за майбутнє їхніх домівок. Тернополяни з цього мікрорайону переживають, що новобудова, яку хочуть втиснути, негативно вплине на їхні “хрущовки”, що їхні 5-ти поверхові будівлі будуть постійно в затінку, що не витримає підпірна стіна і т.п.

Саме тому минулого тижня вони знесли огорожу, яку встановили будівельники. Не завадив тернополянам навіть керівник поліції Тернополя Сергій Гаврилюк і національна гвардія.

Інтереси людей тоді захищали представники “Правого Сектору” та “Самооборони Майдану”. Перші сьогодні також були. Але до знесення паркану справа не дійшла.



Патріотичні юнаки явно поступались у фізичній силі запроданцям-спортсменам. Забудівник сьогодні привіз пів сотні “тітушок”. Деякі з цих молодиків, які мають трохи совісті, забачивши відео та фото апаратуру журналістів, почали ховати обличчя. Нахабніші, які, напевно, отримають кілька сотень гривень ( не за дурно ж вони приїхали з бамівського спортивного клубу на масив “Дружба” захищали паркан), почали обливати словесним брудом місцевих людей. Мовляв, патріотичні організації приходять захищати людей за гроші. Мовляв, депутати, хочуть отримати зиск. Згодом, представник забудівника заперечив інформацію, що депутати чи громадські діячі вимагали хоча б щось з них.

Сьогодні захищали інтереси людей депутати міської ради Андрій Шкула, Іван Сороколіт та Ігор Турський. Найкраще це виходило в Івана. Він почав відверто тролити і кепкувати із представника забудівника.

Нині тернополяни не повалили паркан. Проте, люди налаштовані рішуче. Вони розуміють, що йдеться про прибуток у 2,5 мільйони доларів. Тому адвокати, суди і тернопільська влада підуть за баблистим лайном, яке хочуть їм втиснути.

Проте, публічний розголос справи має знівелювати бажання влади втілити в життя скандальну забудову. Жінки, які ходять з травня на зібрання, готові лягти під техніку, яка лишень спробує завести будівельні матеріали.

Представник забудівника заявив, що мешканці нанесли 100 тисяч гривень збитків за три успішні знесення паркану.

Один із мешканців, який прийшов нещодавно з АТО, пообіцяв забудівнику звернутися до своїх колег на фронті…

Словом, справа набирає лише обертів.

Чи вистачить розуму міському голові Сергію Надалу відступити?

Сьогодні правоохоронці приїхали захищати паркан, маючи на озброєнні АВТОМАТОМ!

Журналісти вперше побачили такий маразматичний підхід людей в пагонах до збурених беззаконням тернополян.

Джерело.