Чому тернополяни більше не зможуть купити нові “Ланоси”?

Найбільший український виробник легкових автомобілів Запорізький автомобілебудівний завод більш не вироблятиме автомобілів моделі Lanos. Потужності ЗАЗ затребувані на авторинку лише на 10-15%.

Попит на автомобіль Lanos знизився, а кількість ввезених не розмитнених дешевих «євроблях» – збільшилась. Відтак, виробництво авто цієї моделі зупинили. Надалі Запорізький автомобілебудівний завод планує сконцентруватися на випуску комерційної техніки.

Довідка: Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ, Запоріжжя) – найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, складанням. Підприємство входить в корпорацію “УкрАВТО”.

Корпорація є генеральним імпортером та офіційним дилером більше 20 автомобільних брендів, що володіє повним циклом власного виробництва, а також власником контрольного пакету акцій ЗАТ “ЗАЗ”. У структуру корпорації входить більше 400 автосервісних підприємств у всіх областях України. Повідомляє УНІАН.

Джерело.