Тернополянам на замітку: Холод приносить організму шість змін

Про важливість фізичної активності взимку нагадують спортсмени. Адже холод провокує зміни в організмі, з якими важче впоратись. Про 6 головних проблем пише доктор клінічної медицини Альберт Енн з NYU Langone Health, повідомляє life.pravda.com.ua.

Організм спалює більше калорій

Під час холодної пори збільшується базальний обмін речовин – кількість калорій, яку спалюють без надлишкової активності. Тож тілу доводиться активніше працювати, щоб зберігати тепло. А тому для втрати ваги доведеться працювати більше.

Кінцівки стають тоншими і швидше мерзнуть

Взимку кровоносні судини стискаються під час потреби зберегти тепло. Також можливо відчувати стан оніміння рук, ніг і вух.



Такий стан не є небезпечний, але болючий, каже науковець.

Погіршуєтсья зір

Надмірно низькі температури, холодний вітер та сніг можуть впливати на нашу здатність бачити. Сонце, що відбивається від снігу, може спричинити пошкодження рогівки. Тож слід не забувати носити сонцезахисні окуляри під час заметілей та прояснень.

Обличчя стає червоним

Збільшується ризик проблем з серцем

Коли тіло намагається зберегти тепло, збільшується тиск на серце. Воно повинне працювати активніше, щоб розігнати кров до кінцівок. Це також може призвести до незначного підвищення артеріального тиску. Науковець рекомендує практикувати здоровий спосіб життя і пильно відстежувати симптоми серцевого нападу.

Незрозуміле падіння настрою

Зимовий сплін реальний. Просте падіння настрою відбувається через відсутність вітаміну D. Енн рекомендує взимку виконувати багато фізичних вправ та проводити на вулиці за світлового дня якомога більше часу.

До речі, зимові види спорту рекомендує тернопільська спорсменка Лілія Проць.

Джерело.