Переселенка з Луганська відкрила в Тернополі магазин з безкоштовним одягом

Магазин, де за одяг не платять, відкрила в Тернополі переселенка з Луганська Яна Шкуратова.

Людям, які потребують речей, дадуть їх тут безкоштовно. А ті, хто має вдома зайве, можуть принести одяг і взуття у магазин.

«Сюди можна приносити речі, які вже непотрібні. Малі, великі чи просто, щоб звільнити місце в шафі для нових. А ми віддамо їх людям, які перебувають у важкому матеріальному становищі. Це малозабезпечені, багатодітні родини, люди з інвалідністю, сироти та їх опікуни, переселенці й постраждалі від бойових дій на сході України, пенсіонери та інші соціально незахищені категорії громадян», – розповідає  Яна Шкуратова.

Соціальний гардероб «Одежина» викликав неабиякий ажіотаж у місті. Щоб вибрати собі речі, потрібно мати лише ксерокопії паспорта й довідки про соціальні статуси, що така потреба справді є.

Яна Шкуратова каже, що проект так і називається «Можеш – принеси, потребуєш – візьми». Жінка закликає усіх долучатися до акції й не соромитися і приходити за адресою у Тернополі: вулиця 15 квітня, 3.

Лише в перший день сюди звернулися 14 сімей. Людям, які прийшла в магазин, видали 82 кілограми одягу і взуття, а отримали в крамниці – понад 500 кг.

Джерело.