Туристам стане легше мандрувати дорогою Тернопіль-Умань

У 2018 році Укравтодор ремонтуватиме дорогу від Тернополя до Умані.

Про це розповів на засіданні уряду в. о. глави Укравтодору Славомир Новак.

Дорога М-12 між Уманню і Тернополем є частиною проекту автобану GO Highway, який має пройти від Миколаєва і Одеси до Гданська, з’єднати чорноморські порти України з польськими портами на Балтиці. Для проведення робіт на М-12 в 2018 році буде виділено 4 млрд грн. На території України до транснаціонального коридору GO Highway також входять траса М-14 від Миколаєва до Одеси, траса М-05 від Одеси до Умані і траса М-09 від Тернополя через Львів до українсько-польського кордону, контрольно-пропускного пункту Краковець, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що проект автобану передбачає не тільки ремонт дорожнього полотна, а й розширення проїжджої частини від Умані до Львова до чотирьох смуг, будівництво об’їзних доріг. У цьому році в рамках GO Highway вже проведено ремонт дороги від Тернополя до Львова.

Кілька років, ймовірно, буде потрібно для капітального ремонту найбільшого відрізка траси М-12 – ділянки між Уманню і Вінницею.

А польська частина GO Highway вже зроблена: на автобані можна дістатися від українсько-польського кордону до Гданська, до польсько-німецького кордону. Гарне сполучення між портами України та Європи буде помітно сприяти розвитку економіки України і туризму.

Джерело.