Facebook атакує новий вірус: що робити і як вберегтися?

Багато користувачів, напевно, вже помітили, що в Facebook поширюється новий вірус, який виглядає як файл з назвою video_123 (в назві містяться цифри).

Якщо від кого-небудь з друзів ви отримали повідомлення з файлом під назвою video_123 (або іншими цифрами) ні в якому разі не варто відкривати його. Адже це новий вірус, після відкриття якого почнеться атака вже на ваш комп’ютер.

Однак, якщо все ж натиснули на це відео, ви побачите, що почнеться завантаження файлу програми, яку потрібно встановити. Далі з’являється значок програми, схожий на іконку YouTube. Після цього дані вашої сторінки потрапляють до рук шахраїв. Потім вірус починає процес клонування себе, після чого поширюватися через Facebook. Саме після зараження вашого комп’ютера вже від вас друзям починається розсилка з цим «відео».

Що робити, якщо ваш комп’ютер все ж заразився вірусом?

В першу чергу треба постаратися видалити шкідливу програму через «панель управління на комп’ютері» – «видалення програм». Для надійності рекомендується почистити пристрій за допомогою антивірусу.

Також експерти з кібербезпеки радять поміняти пароль Facebook і встановити двохетапну аутентифікацію, адже вона не дозволяє хакерам зайти на вашу сторінку без підтвердження SMS.

Щоб видалити новий вірус Facebook, необхідно використовувати професійне програмне забезпечення. Шкідливі програми можуть встановлювати різні файли на комп’ютер і веб-браузери. Найгірше те, що це може завадити користувачам видаляти ці компоненти вручну.

Однак, якщо ви все ж маєте намір видалити вірус вручну, вам необхідно видалити всі підозрілі компоненти з комп’ютера і веб-браузерів. Також треба скинути настройки браузера, щоб переконатися, що всі шкідливі компоненти були повністю видалені.

Останній крок найважливіший

Відкрийте настройки Chrome> перейдіть в «Додатково»> «Скидання» і натисніть кнопку «Скидання». Однак, якщо збій Chrome не працює, а шкідливі повідомлення продовжують поширюватися з вашого профілю, вам доведеться просто видалити браузер зі свого комп’ютера.

Після видалення відеофайлів Facebook ви повинні скинути пароль Facebook. Крім того, рекомендується поміняти паролі інших облікових записів. Шкідлива програма здатна відстежувати дані для входу в систему, тому кіберзлочинці, можливо, отримали доступ до інших облікових записів.

Джерело.