З Нового Року у Тернополі подорожчає громадський транспорт

З 2 січня 2018 року проїзд у громадському транспорті Тернополя подорожчає. Почне діяти диференційований тариф на проїзд, відповідно до якого, вартість квитків залежатиме від наявності картки тернополянина «Файна карта».

Отже, власники карток  оплачуватимуть за проїзд за старими тарифами – 3 гривні у тролейбусі та 4 гривні у маршрутці. Пасажири, які не матимуть «Файної карти», оплачуватимуть за проїзд на 1 гривню дорожче – 4 гривні у тролейбусі та 5 гривень у маршрутці. Рішення про затвердження нової дати повного впровадження безготівкової оплати прийняли на засіданні виконкому 20 грудня, повідомляє Медіатор.

Як повідовляв «Репортер», реалізацією проекту«Файна карта» займається  ТОВ «Системний зв’язок». За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, засновниками цього товариства є троє осіб: Віталій Васильків (приватний підприємець, засновник ТОВ «Треклам», він же директор ТОВ «Системний зв’язок»), Сергій Залуцький (співвласник ТОВ «Торговий комплекс «Західний» – ринку «Західний») та Василь Будник.

Перший, очевидно, є обличчям проекту. Другий – «темна конячка». За нашою інформацією, Сергій Залуцький нині він у цей масштабний проект практично не втручається.

Натомість найбільш цікавою персоною з цієї трійці є Василь Будник. Він є близьким другом колишнього заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського та неодноразово був фігурантом перевірок правоохоронних органів. Зокрема, до нього мали питання щодо інвестиційної угоди з будівництва овочевого ринку на вул. Шептицького, оскільки саме він був засновником ТОВ «ВІП маркет», яке здійснювало будівельні роботи на даному ринку, маючи у статутному фонді всього 2000 грн. Також він проходив по справі щодо скандального будівництва «Набережного кварталу» на вул. Микулинецькій на земельній ділянці ТОВ «Комунсервіс-Серет» (був засновником даного товариства, а потім продав частку Юрію Пилипчуку). І, насамкінець, мав відношення до будівництва групи тимчасових споруд на вул. Живова біля ринку «Купон», які В.М. Будник побудував як фізична особа, та для того, щоб їх «легалізувати», продав, а через суд новий власник, як добросовісний набувач майна, оформив право власності на незаконно встановлені споруди. Напевне, маючи потужні зв’язки у міській раді та екс-міліції, всі кримінальні провадження щодо пана Будника були закриті.

Джерело.