“Єжов упевнено розповідав ці байки американцям…”: Стали відомі нові подробиці про перекладача Гройсмана

У часи Євромайдану затриманий за підозрою в державній зраді Станіслав Єжов на своїй сторінці в “Одноклассниках” заявляв про “гітлерівців” у Києві і висловлював підтримку “Беркуту”, передає Корупція.Інфо

Затриманий за підозрою в роботі на російські спецслужби чиновник секретаріату Кабміну Станіслав Єжов ще під час роботи в посольстві України у США у 2013–2014 роках вів антиукраїнську пропаганду. Про це повідомляє міжнародна волонтерська розвідувальна спільнота InformNapalm із посиланням на свої джерела.

“Саме в цей час Єжов, зустрічаючись у неформальній обстановці з представниками американського істеблішменту, замість того, щоб відстоювати інтереси України, займався розповсюдженням російських міфів: про поділ на захід і схід, про громадянську війну в Україні, про націоналістів-радикалів, які раптом вирішили знести режим Януковича тощо. У тепличних комфортних умовах за вечерями з лососем Єжов упевнено розповідав ці байки американцям. І більшість вірила – бо як не повірити офіційному представнику посольства України у США?” – розповіло джерело.

Після свого повернення в Україну Єжов деякий час працював в Адміністрації Президента, а потім перейшов на службу до тоді ще спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана, з яким працював аж до моменту свого затримання.

СБУ затримала Єжова 20 грудня. Його запідозрили в роботі на російські спецслужби. Зазначали, що чиновника завербували під час закордонного відрядження.

Єжова повідомили про підозру у державній зраді за ч.



1 ст. 111 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Джерело.