На дорогах Тернопільщині працюватиме три сучасні мобільні лабораторії вагового контролю

Їх урочисто передав працівникам  управління Укртрансбезпеки в області голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, керівники області – голови обласної ради Віктор Овчарук та ОДА Степан Барна. Вартість однієї лабораторії – майже півтора мільйона гривень. За кошти Єврокомісії Укртрансбезпека закупила 78 таких мобільних пересувних лабораторій, три з них працюватиме на тернопільських дорогах.

«Сотні мільйонів гривень виділяється державою для реконструкції та ремонту доріг. Значний поступ у цьому  бачить, переконаний, кожен мешканець області. Понад 5 мільйонів гривень виділила на співфінансування ремонту доріг Тернопільська обласна рада. Долучаються  до цього усі органи місцевого самоврядування області, – зазначив Віктор Овчарук. – Та архіважливим питанням є не лише ремонт, а й збереження доріг Тернопільщини, правильна їх експлуатація. У цьому багато залежить від перевізників великогабаритного вантажу, а саме – дотримання  визначених норм тоннажу. Не таємниця, що багато хто порушує ці норми, що призводить до руйнації дорожнього покриття. Сучасні мобільні лабораторії вагового контролю допоможуть виявляти злісних порушників та нести відповідальність за руйнацію доріг».

Основна мета мобільних лабораторій – габаритно-ваговий контроль транспортних засобiв тих перевізників, які ще не зрозуміли особистої відповідальності за руйнування доріг та порушують законодавство, наголосив Михайло Ноняк.

Після передачі ключів та сертифікатів відбулася тестова демонстрація роботи мобільної лабораторії з габаритного контролю транспортних засобів.

Джерело.