“А я тобі 20 млн грн виділю”: Парасюк розповів про приголомшливу пропозицію Гройсмана

Ппротягом трьох років у Верховній Раді позафракційний народний депутат Володимир Парасюк жодного разу не голосував за державний бюджет. Про це в інтерв’ю “ГОРДОН” заявив сам парламентарій, підкресливши, що не голосував “за”, навіть коли прем’єр-міністр Володимир Гройсман, за словами Парасюка, пропонував йому виділити додаткові 20 млн грн на округ, передає Корупція.Інфо.


“Я за всю свою каденцію нардепа жодного разу за жоден держбюджет не голосував. Бо там дерибан, а не планування. Того року мені навіть прем’єр-міністр Гройсман телефонував і пропонував: “Володю, підтримай бюджет, а я тобі 20 млн грн виділю на округ”, – розповів Парасюк.

Нардеп додав, що спілкувався з Гройсманом зокрема щодо питання полегшення в Україні реєстрації для автомобілів з іноземними номерами, але це, за словами Парасюка, ні до чого не привело.

“До того я не раз бував у його (Гройсмана. – “ГОРДОН”) кабінеті, ми намагалися вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією. Гройсман говорив: “Урегулюймо це питання, щоб не було безладу і всі мали доступ до автомобілів”.



У підсумку вони мене кинули, не виконали обіцянок”, – заявив Парасюк.

Народний депутат підкреслив, що додаткове фінансування на округ виділяють тільки за умови голосування за держбюджет.

“За ці роки Кабмін і коаліція жодних додаткових коштів на мій округ не дали, хоча я намагався щось вибити. Але вони виділяють додаткові 15–20 млн грн на округ тільки за умови голосування за річний держбюджет. Я що, прийшов у Раду совістю торгувати? У мене були сумніви: “От чого люди мають страждати?” Але, по-перше, у розрізі нинішньої інфляції 20 млн на округ зі 175 тис. виборців – це копійки. По-друге, влада буде вважати, що мене можна купити. Ні, жодні гроші цього не вартують. Треба країну змінювати, а не дерибанити бюджет”, – підсумував Парасюк.

“У 2014-му умови почав виконувати тільки Коломойський. Решта олігархів пішла до Порошенка з валізами готівки захищати свої схеми”. Повна версія інтерв’ю з Володимиром Парасюком

7 грудня 2017 року Верховна Рада ухвалила бюджет на 2018 рік, “за” проголосувало 273 нардепи. Згідно з документом, на наступний рік передбачено доходи на рівні 913,6137 млрд грн, витрати – 988,6343 млрд грн. З 1 січня наступного року прожитковий мінімум становитиме 1700 грн, з 1 липня – 1777 грн, з 1 грудня – 1853 грн. Документ розроблено з огляду на прогноз інфляції 9% і зростання ВВП 3%. До закону заклали курс гривні 29,3 грн/$.

Володимира Парасюка було обрано народним депутатом на позачергових парламентських виборах восени 2014 року. На 122-му одномандатному окрузі у Львівській області за нього проголосувало 56,56% виборців. Парасюк є членом парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції.

Джерело.