Пенсійний фонд у Тернополі хочуть переселити? (фото)

Звернення до Пенсійного фонду України щодо передачі у комунальну власність Тернополя будівлі за адресою: вул. Лисенка, 1 ухвалили депутати на останній сесії.
«За» питання, яке готував начальник управління правового забезпечення Олександр Печіль, проголосували 26 обранців тернополян. Щоправда, їх довелося переконувати особисто міському голові Сергію Надалу.

– Те приміщення належить Пенсійному фонду, але давно не використовується, фактично – пустує, – пояснює мер. – Якщо ми приймемо його у власність міста, то зможемо зробити там ремонт і перенести офіс Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України. Нагадаю, там поруч – управління соціального захисту. Тобто у результаті це буде дуже зручно пенсіонерам – все в одному місці.
Нагадаю, йдеться про триповерховий будинок, де раніше, до переїзду у нову будівлю на вул.



Текстильній, працювала обласна Служба зайнятості. Згодом той дім передали виконавчій службі. Але в результаті реформування обласного управління юстиції такий великий офіс їм, вочевидь, виявився не потрібним. А тому уже понад рік приміщення – порожнє, без вивісок (див. фото – прим.).

Втім, чи буде там зручно пенсіонерам? Міський голова забув на сесії згадали про те, що прямого транспортного сполучення із тим мікрорайоном наразі немає. Хіба що його спеціально запровадять, коли на Лисенка, 1 оселиться Пенсійний фонд. Бо наразі інваліди, старші люди і матері з візочками добираються до міського управління соціального захисту пішки. Найближчі зупинки громадського транспорту – просп. С. Бандери і вул. Збаразька.
Цитуємо текст звернення: «Ми, депутати Тернопільської міської ради, звертаємося із проханням спільного вирішення найбільш вагомих питань у сфері соціального і пенсійного забезпечення громадян, які мають суттєве значення для громади Тернополя.
Тернопільська міська рада в управлінні міським господарством завжди координує свою роботу у напрямку розвитку міста, забезпечення якісної соціальної політики і благ територіальної громади. Доступність і належний рівень надання соціальних послуг є однією із головних вимог і завдань сьогодення. Тому усі сервіси, особливо, пов’язані із послугами та коштами, мають бути максимально зручно розміщені за місцем проживання громадян.

Станом на сьогодні Управління соціальної політики Тернопільської міської ради, його структурні підрозділи та управління Пенсійного фонду України розміщені у різних мікрорайонах міста, що складає значні незручності для соціально незахищених верств населення. Із метою запровадження ефективної системи надання послуг у сфері соціального захисту населення, зручного та якісного отримання громадянами соціальних послуг просимо передати в комунальну власність Тернополя будівлю за адресою: вул. Лисенка, 1, що дасть змогу провести її реконструкцію без залучення коштів державного бюджету і розмістити в ній управління Пенсійного фонду України та служби надання соціальних послуг».
Цей лист-звернення уже надіслали до Пенсійного фонду України. Залишається зачекати на відповідь. Про цікаве, що відбулося на сесії міської ради читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.
Фото автора

Джерело.