Митці Тернопільщини і прозвітували, і виставку до Різдва відкрили (фоторепортаж)

В обласній організації Національної Спілки художників України підбито підсумки роботи за рік, що минає.


Одразу дві події збіглися в часі у картинній галереї обласної організації Національної Спілки художників України: підсумкові збори колективу за 2017 рік та відкриття традиційної Різдвяно-новорічної виставки.
За словами голови обласної організації Спілки Ігоря Дороша, рік, що минув, був дуже насиченим для спілчанців. Свідчення цього – кілька десятків виставок, які відбулися у виставковій залі, що на вулиці Сагайдачного. Виставлялися не тільки тернопільські митці, але й художники з Києва. Харкова, Ужгорода, Закарпаття, Польщі. У 2017-му була і низка всеукраїнських виставок, пленерів, у яких брали участь художники Тернопільщини. Про ці творчі події у житті Спілки йдеться у каталогах, буклетах, спеціально випущених з нагоди таких мистецьких імпрез.
– Не менш насиченим у творчому плані буде для нашої організації й наступний 2018 рік.



Адже відзначатимемо 35-річницю з часу її заснування, тож думаємо широко показати творчість тернопільських художників під час виставок у Тернополі та Львові. Крім традиційних – шевченківських, новорічно-Різдвяних, Великодніх виставок, експозицій, присвяченої Михайлу Бойчуку, покажемо творчість художників з інших областей, – сказав голова обласної організації Спілки Ігор Дорош.
Також присутні на зборах привітали свого колегу – тернопільського митця Миколу Дмітруха із присвоєним званням «Заслужений художник України», після чого й було відкрито новорічно-Різдвяну виставку. У ній – майже 60 різножанрових робіт, написаних членами Спілки художників з Тернопільщини. Тематична палітра творів охопила не тільки зазначену тему, але й відобразила самобутні візії митців Тернопілля, що торкаються філософського сприйняття навколишнього світу.

Джерело.