Пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють у штатному режимі -прес-служба ДФС

Сьогодні, 4 січня, на Львівщині мiтuнгувальники перекрили пункт пропуску Рава-Руська — Гребенне.

Причиною блoкyвання є закон № 6776-д про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Згідно положень цього закону для перевезення товару на суму більше 50 євро ви маєте пробути у Польщі не менше доби.

Мiтuнгувальники прийшли до пункту пропуску і попросили, щоб до них вийшов начальник зміни та пояснив положення закону про 24-годинне перебування у Польщі. Впродовж 3 годин до мiтuнгувальників ніхто не вийшов. Станом на цю годину мiтuнгувальники ходять по мосту і обіцяють підтримати акцію 9−10 січня та перекрити усі пункти пропуску у Львівській області.

9 січня з 9.00 блoкyвання кордону відбудеться біля пункту пропуску «Ягодин» та на пункті пропуску у Раві-Руській.

«Наше життя і заробітки несолодкі, а у Пороха все в шоколаді. Тому лише припинивши рух вантажних автомобілів, ми зможемо вплинути на ситуацію. Прoтеcт має бути цілодобовим, ми мусuмо організовуватись та підміняти один одного. Попереджуємо завчасно, щоб поінформувати якомога більшу кількість людей», – кажуть мiтuнгувальники.

Як відомо, 1 січня 2018 року набрав чинності закон про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в’їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. За більш частого в’їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

Джерело.