Що думають тернополяни про підвищення цін на проїзд?

У Тернополі активно обговорюють збільшення цін на проїзд у громадському транспорті, адже днями у ЗМІ начальник управління транспорту, комунікацій на зв’язку Ігор Мединський повідомив, що найближчим часом тарифи на проїзд у маршрутних таксі зростуть до 4 грн., а у тролейбусах – до 3 грн.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тернополяни, звичайно ж, такій новині не раді, рідко трапляються люди, які дивляться на ситуацію з точки зору перевізників і вважають, що підняття тарифів необхідне.

«Я працюю на державній роботі і заробітна плата моя не висока. Якщо щодня мені доведеться на маршрутку витрачати 4 гривні, то проїзд за місяць на роботу вартуватиме мені 176 грн., а якщо врахувати, що я донечку ще й вожу до садочка – то ще раз так – 352 грн. ,а це левова частка моєї зарплатні. Я так точно не виживу», – каже тернополянка Лілія Кузмінчук.

«4 гривні на проїзд у маршрутці і 3 у тролейбусі – для мене це надто дорого. Я працюю продавцем у магазині, а чоловік – комунальником. У нас двоє дітей – студентів, яким постійно треба допомагати фінансово.



Наші діти навчаються в іншому місті і ми їм допомагаємо харчами, інколи оплачуємо їм проживання, тому економимо вдома кожну копійку. Але все одно ледве стягуємося, бо значні суми платимо за комуналку, а треба ще ж щось їсти, купувати одяг. А якщо ще й зросте ціна на проїзд у громадському транспорті – це взагалі буде катастрофа», – розповідає тернополянка Олена Біла.

«Якщо ціни на проїзд зростуть – то я просто ходитиму на роботу пішки, адже за нових тарифів на проїзд витрачатиму третину заробітку, а тоді фактично немає сенсу ходити на ту роботу», – каже тернополянин Петро Савка.

«Пропоновані тарифи на проїзд, звичайно, для населення завеликі, бо ж зарплати цінам, як завжди, не відповідають. Але треба і перевізників розуміти. Їм потрібно і транспорт ремонтувати час від часу, і необхідні кошти на паливно-мастильні матеріали, і заробітку треба», – зауважує тернополянин Віталій Хрищук.

 

Джерело: TeNews