Тернопільський військкомат: людей мало, але ми їх знаходимо

Призовна кампанія на Тернопільщині під умовною назвою «Осінь-2016» фактично добігає кінця. У військкоматах хизуються, що їм вдалося дотриматись плану, – пише Номер один.

1478521316-viysko-army-jpg

– Ми завершуємо призовну кампанію «Осінь-2016». На жаль, є у нас певні труднощі, бо мали відправити на службу близько 400 чоловік, натомість ще бракує 40. Людей мало, хоча ми їх знаходимо. Дуже низька явка призовників до військкоматів. У даний час збираємо людей на збірному пункті.



Вони проходять підвищене медичне обстеження, позаяк маємо багато скарг на стан здоров’я. Відбираємо лише придатних до служби. Є райони, які краще з цим справляються. Наприклад, Лановецький, Підволочиський та Підгаєцький. Є райони, з якими маємо труднощі, – Бучацький та Монастириський. Вони, на жаль, не додали дуже багато призовників. Тому ми вимушені покривати їхню недодачу за рахунок інших районів, – розповідає заступник обласного військового комісара, підполковник Андрій Миськів.

За словами працівників військкомату, мобілізації в Україні та безпосередньо в області поки що не буде. Тому зараз ключовий акцент роблять на службі за контрактом.

– Всі, хто був мобілізований,  вже звільнені. Тобто можна твердо сказати, що станом на 1 листопада в Збройних силах України не залишилося жодного мобілізованого. Багато з мобілізованих (35-40%) підписали контракти, – додає пан Миськів. Загалом триває набір на військову службу за контрактом. У тому числі і в нашу 44-ту артилерійську бригаду. На даний час у нас дуже малий відсоток виконання завдання по цій бригаді – орієнтовно 28%.

Багато людей ідуть на контрактну службу з районів. Особливо з Підволочиського, Підгаєцького та Кременецького. Майор Микола Бойко каже, що значно покращилась ситуація з контрактниками по місту Тернополю після того, як міська рада почала виділяти їм одноразову грошову допомогу в розмірі 10 тис. грн.

– Міський військкомат майже справився з планом по строковиках. Залишилися дві планові відправки. Проте це не знімає відповідальності з тих призовників, які повинні були з’явитися у військкомат за викликом чи без нього. Значна частина осіб ігнорують ці вимоги, тому списки їх передали у правоохоронні органи для надання правової оцінки їхнім діям, – зазначив пан Бойко.

 

Джерело: Номер один