У будинку тернополянина виявили цілий арсенал зброї

Вибухонебезпечні предмети і пристрої вилучили правоохоронці під час санкціонованого обшуку в мешканця Тернополя. А це – майже шістсот набоїв, гранати, близько двох кілограмів пороху та сорока грам тротилу, магазини до пістолета, пістолет-кулемет, предмет схожий на магазин до корпусу для ручного кулемета з набоями, сигнальну ракету. Знахідка переважно належить до часів Другої Світової війни. Проте, серед предметів є й новіші взірці набоїв та зброї.

Зберігав небезпечні предмети тернополянин у будинку та на території подвір’я в одному із сіл Тернопільського району. Правоохоронці віднайшли сховки і за листами шиферу, і за собачою будкою, у житлових кімнатах, підсобних приміщеннях та в інших місцях.

Окрім цього, чоловік займався ще й виготовленням вибухонебезпечних предметів. У нього правоохоронці виявили радіопульти, п’ять предметів, зовні схожих на запали до ручних гранат, дроти до детонаторів, цвяхи, батарейки та інше устаткування.

Де дістав такий арсенал зброї й обладнання та коли  – не зізнається. Проте відомо, що хоббі чоловіка – пошук й збір старовинних речей на військову тематику. Для цього він придбав собі й металошукач.

Любителя зброї затримали відповідно до статті 208 КПК. Йому оголосили підозру за статтями Кримінального кодексу України: ст.189 ч.2 та ст.296 ч.4.  Після проведення усіх експертиз вирішуватимуть питання про оголошення підозри ще й за ст.263 ч.1.

Зараз тернополянин знаходиться під вартою без права внесення застави. Вилучені предмети передали в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр на експертизу. Встановлюють правоохоронці й те, звідки у чоловіка стільки заборонених предметів. Триває слідство.

Джерело.