Отакої: для фермерів Тернопільщини у 2018-му підготували сюрприз

Який тепер розмір єдиного внеску для членів фермерських господарств? Таке питання цікавило постійних читачів «Терену» – аграріїв Тернопільщини.

За інформацією ми звернулися у Головне управління ДФС у Тернопільській області.

– У зв’язку зі змінами, з 1 січня 2018 року членів фермерського господарства виключили із переліку тих, хто має право на добровільну сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – пояснюють у податковій.

Отже, за заявами про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, поданими членами фермерських господарств до органів доходів і зборів, Договори про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування органами доходів і зборів із 1 січня 2018 року не укладають

– Зазначена категорія платників зобов’язана сплачувати за себе єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок, – уточнюють у податковій.

Докладно про чинність Договорів, термін дії яких припадає на 2018 рік, за всіма видами соціального страхування; обов’язку поставки на облік в органах доходів і зборів членів фермерських господарств; визначення бази нарахування єдиного внеску членами фермерських господарств і щодо сплати єдиного внеску членами фермерських господарств йдеться у листі ДФС України від 12.01.2018 р. за №1020/7/99-99-13-02-01-17 «Про надання інформації».

Джерело.