На Тернопільщині жінки виманили у бабусі “круглу” суму, представившись працівниками пенсійного фонду

 Будьте обачні! В області знову промишляють псевдопрацівники державної установи. 22 000 гривень видурили шахраї – з такою заявою звернувся житель краю до працівників поліції. 

   Як розповів заявник, невідомі особи видурили в його матері власні заощадження. Того дня у помешканні старенької пролунав дзвінок у двері. На порозі стояли невідомих жінок, які представилися працівниками пенсійного фонду. Спочатку аферисти увійшли в довіру, а потім розповіли старенькій історію, про те що сьогодні вони мають можливість поміняти українські гривні на купюри нового зразка. Пенсіонерка погодилась та віддала пройдисвітам 22 000 гривень, а взамін отримала конверт наповнений газетними вирізками.

Після успішної афери шахрайки покинули помешкання та попрямували у невідомому напрямку. Старенька зрозуміла, що стала жертвою зловмисниць, коли все розповіла родичам.

За фактом шахрайства поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

   Правоохоронці застерігаються жителів Тернопільщини не вірити особам, які намагаються різними способами заволодіти вашими заощадженнями. Пам’ятайте, працівники державних установ не будуть приходити до вашої оселі та пропонувати здійснити певні дії з вашими коштами. Ця схема шахраїв, які користуються похилим віком стареньких.

Поліцейські просять мешканців краю розповісти своїм батькам, родичам та близьким про такі випадки, аби рідні не потерпіли від рук аферистів.

Джерело.