Інструкція самостійної оплати проїзду в тролейбусах для тернополян

Валідатори для самостійної оплати проїзду встановили у тернопільських тролейбусах. Тож пасажири з електронними картками можуть оперативно отримати квиток. Після спостережень різних труднощів під час самостійної оплати тернополянин Олег Синовець вирішив написати покрокову інструкцію для використання валідатора в тролейбусі.

– Не раз спостерігав як у тролейбусі в пасажирів виникали різні труднощі з роботою валідаторів, – пише він у Facebook. – Одні не знали, куди саме приставляти електронний квиток, інші після невдалої валідації розгублено дивилися на валідатор і не знали, що дальше мають робити.
Тож правильно використовувати валідатор треба так:
Приставити електронний квиток на 1-2 секунди до зеленого овального поля під дисплеєм.
Після успішної валідації засвітиться зелена галочка у верхній частині екрану і роздрукується квиток. Зберігати квиток слід до кінця поїздки.
В разі невдалої валідації засвітиться червоний хрестик у верхній частині екрану та буде написана причина відмови (закінчилися кошти на рахунку, закінчився термін дії карти, карта заблокована, тощо).
Після завершення роботи з валідатором забрати роздрукований квиток з лотка, в нижній частині терміналу та пройти далі по салону, щоб не заважати іншим пасажирам здійснити оплату за проїзд.
Зберігати квиток під час поїздки.
Допомагати іншим пасажирам скористатися безготівковою оплатою, якщо в них виникають з цим труднощі.

Джерело.