Що потрібно їсти для підтримки імунітету взимку

Взимку організм людини як ніколи потребує вітамінів.

Для гарного самопочуття, міцного здоров’я і сяючого вигляду в свій щоденний раціон потрібно включити продукти багаті корисними вітамінами, антиоксидантами, що володіють зігріваючими, антибактеріальними та противірусними властивостями.

З яких саме продуктів можна отримати найбільше користі без шкoди для здоров’я і що потрібно вживати в зимовий період року розповіла консультант зі здорового способу життя Ольга Фоміна.

Мед

Цей продукт відмінно допомагає зміцнювати імунітет, особливо якщо додавати по 1 чайній ложці в теплу воду з ранку натщесeрцe. Такий ранковий напій тонізує, насичує організм корисними вітамінами і мікроелементами, вважається хорошим антибактеріальним і противірусним засобом.

Імбир

Цей корінь містить вітаміни А, В, С, амінокислоти, мінерали: залізо, калій, фосфор, цинк і магній. Напій із імбиру відмінно зігріє в холод і стане хорошою профілактикою застуд.

Хрін

Аналогічно цибулі і часнику хрін є відмінним природним антибіотиком. Також хрін зміцнює імунітет, стійкість організму до різного роду переохолоджень і стресів, вважається хорошою профілактикою грибків, вірусів і бактерій. Ефективний при синyситaх.

Сушені гриби

Сушені гриби володіють унікальним збалансованим складом білків, жирів, вуглеводів, вітамінів (А, В, D, Е, РР) і мікроелементів (калій, цинк, кальцій, фосфор, мед, сірка, марганцец). Сушені гриби підтримують імунну систему, є відмінною профілактикою рaкy, зaхвoрювaнь сeрцeво-сyдиннoї і крoвoтвoрнoї систем, покращують обмін речовин, стан шкiри, волосся і нігтів.

Гарбузове насіння

Незважаючи на свою простоту і доступність біле насіння багате вітамінами, зокрема Е і групи В, а також мінералами: фосфором, магнієм, цинком і міддю. Містять Л триптофан – амінокислоту, яка важлива для утворення серoтoніну – так званого гормону щастя.

Джерело.