У Тернополі розірвуть договори з приватними перевізниками 1 лютого

У Тернополі не змогли знайти консенсусу і домовитись із водіями та перевізниками про нормальний режим роботи. Відтак, міська рада оголосила про розірвання з ними укладених раніше договорів з 1 лютого.

Як зазначив очільник міста, перевізники в повному обсязі не виконують тих умов, які були прописані і обговорені на початку роботи. Зокрема, було обіцяно оновити рухомий склад транспортних засобів та придбати низькополі автобуси. Окрім цього, водії постійно не дотримуються графіків, з’їжджають з маршруту раніше і саботують роботу по реалізації електронного проїзду.

— Пасажирські перевезення, які є в Тернополі, не задовільняють ні жителів міста, ні міську раду. Довший час ми намагались знайти порозуміння з тернопільськими перевізниками і йшли на компроміс. Зокрема, ми хотіли забезпечити якісне сполучення і врахувати інтереси водіїв та пасажирів. Але оскільки ми бачимо, що з кожним днем якість перевезень падає, то вирішили, що наша співпраця на цьому має бути припинена, — зазначив Сергій Надал.

Приватним перевізникам були надані офіційні листи про розірвання договорів з 1 лютого. Після цієї дати в місті буде працювати лише комунальний транспорт та маршрутки перевізників, які виконають умови передбачені договором.

— 1 лютого на засіданні виконкому буде прийнято рішення про тимчасові маршрути, які будуть забезпечувати перевезення пасажирів на термін до 3-х місяців з подальшим або продовженням або подальшим оголошенням нового конкурсу, — наголосив міський голова.

Про назви та номери маршрутів, які курсуватимуть у місті після 1 лютого повідомлять згодом.

Джерело.