Протягом року на Тернопільщині створено понад 5 тис робочих місць (Відео)

Одним із пріоритетних питань в роботі адміністрації Тернопільської області протягом двох останніх років є створення передумов, щоб зростала зайнятість населення. Голова Тернопільської ОДА Степан Барна постійно звертає на це увагу і керівників районів області.

 

«Ми маємо створити такі умови на Тернопільщині, щоб люди хотіли тут залишатися і не їхати на заробітки на чужину. Щоб тут, у нас, можна було спокійно і комфортно вести бізнес – при чому, як підприємцям-одноосібникам, так і великим компаніям», – наголосив очільник краю.

Під час виїзного засідання колегії ОДА Степан Барна повідомив, що впродовж 10 місяців цього року в Тернопільській області зареєстровано понад 3 тисячі суб’єктів господарювання, в результаті створено близько 5,5 тис робочих місць.

«Сьогодні робота кожного голови адміністрації і голови громади має оцінюватися з позиції створення робочих місць. При цьому має відбуватися легалізація робочих місць – адже з підвищенням мінімальної зарплати, яке ми очікуємо з січня місяця – це дасть змогу додатково наповнювати місцеві бюджети, особливо в громадах», – зазначив Степан Барна.