Понад 2 тисячі учасників АТО Тернопільщини звернулися за медичною допомогою

Засідання ради підтримки учасників антитерористичної операції відбулося 30 січня у Тернопільській облдержадміністрації. Присутні обговорили використання коштів за 2017 рік на реабілітацію, надання медичних послуг: лікування, протезування, обстеження учасників АТО. Також відбулося звітування за використані кошти відповідно до обласної комплексної програми соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота» за 2017 рік.

Professional medical team posing, doctor’s lab coat and stethoscope close up, selective focus

За словами начальника управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимира Богайчука, з початку проведення антитерористичної операції, станом на 29 січня 2018 року, за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я області звернулися 2151 учасник АТО, з них госпіталізовано 960 осіб, 24 – поранених.
– В області створено центри з надання кваліфікованої медико-психологічної допомоги із широким комплексом реабілітаційних заходів на базі Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні – денний стаціонар психіатричного профілю і Тернопільського обласного наркологічного диспансеру. Також для реабілітації учасників Ато в обласному наркологічному диспансері виділено 35 ліжок на яких проліковано 424 особи, за 2017 рік – 194 особи. В області, крім зазначених закладів, медико-психологічна допомога надається і на базі Заліщицького госпіталю ветеранів війни, Більче-Золотецької лікарні реабілітації, Микулинецької фізіотерапевтичної лікарні реабілітації, – наголосив Володимир Богайчук.
Також він підкреслив, що питання надання своєчасної медичної допомоги та проведення реабілітації учасникам антитерористичної операції знаходиться на особистому контролі у керівників закладів охорони здоров’я та начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Джерело.