Що у Тернополі робили представники ОБСЄ?

Прокурор області В’ячеслав Перч 31 січня 2018 року зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. У складі делегації ОБСЄ були спостерігачі із Чорногорії -Драган Гаговіч, Польщі-Лешек Кочік та перекладач Тетяна Білоус.

Участь у заході взяли перший заступник прокурора області Микола Голомша, прокурор прокуратури області з міжнародно-правових доручень Галина Лучка.

Сторони обговорили питання стану безпеки на території Тернопільської області, проваджень, пов’язаних з конфліктом на Сході, зокрема щодо незаконного обігу зброї, результатів реформування органів прокуратури України, насамперед й прокуратури Тернопільської області.

Також мова йшла про співпрацю прокуратури з правоохоронними органами, стан злочинності у регіоні, особливості застосування кримінально-процесуального законодавства, порядок та процедури міжнародної правової допомоги у ході розслідування кримінальних проваджень певних категорій.

Прокурор області відповів на запитання гостей та надав вичерпну інформацію про роботу очолюваного відомства.

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, у свою чергу, повідомили, що готові надавати методичну та практичну допомогу щодо покращення роботи органів прокуратури.

Джерело.