Влада Тернополя пояснила, чим вигідний городянам електронний квиток на тролейбус

Такі квитки на електротранспорт Тернопіль запроваджує одним з перших в Україні.

Електронний проїзний дозволить тернополянам зекономити до 10% грошей на проїзд. Такі розрахунки наводять у Тернопільській раді і заявляють, що електронні проїзні квитки дадуть можливість траспортникам підрахувати пасажиропотік і врегулювати його.

projiznyj-v-trol

Електронна оплата за проїзд у тролейбусах Тернополя запрацювала сьогодні. Розрахуватись із кондуктором можна як звичним способом, купуючи квиток за готівку, так і за допомогою проїзного квитка у вигляді безконтактної картки.

Як зазначає очільник міста Сергій Надал, нововведення має ряд переваг.

Зокрема, можна буде побачити реальний облік усіх пасажирів на кожній зупинці.

Також завдяки електронному квитку городяни зможуть зекономити 10%.

– По-перше, ми будемо бачити реальний облік всіх пасажирів по кожній зупинці, тому що квиток буде показувати в режимі онлайн, скільки знаходиться пасажирів в той чи інший час в кожному тролейбусі. Ми унеможливимо факт підробки квитків і продажу «лівих» квитків, які не зареєстровані. Ми покажемо реальну виручку всіх перевізників, не тільки тролейбусного депо, а й маршрутників і зможемо вирахувати реальну собівартість і рентабельність.

В міському управлінні транспорту запевняють, з часом планують весь громадський транспорт міста перевести на роботу з автоматизованою системою. Проте наразі чекають відповідних змін у законодавстві.