Залозецькі вибори: під крилом влади об’єднуються екс-регіонали і псевдо-активісти

Чинний Залозецький селищний голова та головний провладний кандидат на переобрання на виборах керівника тепер уже Залозецької об`єднаної територіальної громади Любомир Фесик створив собі унікальний виборчий штаб.

15226548_1545428448806564_1404265420_n

У його складі він зумів об`єднати ярихрегіоналів-антимайданівців разом з такими собі «громадськими активістами», які нині перебувають у владі і за логікою речей повинні боротися із   персонажами подібного штибу.

Тепер по суті: тіньовим штабом пана Фесика керує помічник народного депутата України від БПП Тараса Юрика Василь Мудло, теж, до речі, в недавньому минулому кандидат від цієї партії до Зборівської районної ради.

Зі сторінки в соціальній мережі «Фейсбук» про «юного порошенківця» можна довідатися, що він ще є громадсько-політичним діячем, головою Зборівської громадської ради при  районній державній адміністрації та головою товариства «Просвіта» у Зборівському районі. У штабі Фесика йому відведена робота з виборчими комісіями та кандидатами в депутати. Василь відомий своєю публічною гіперактивністю вже не один рік. Лише за 2016 він встиг вляпатись у кілька скандалів, найрезонанснішим із яких стало «автородео» на капоті його автівки у виконанні Андрія Туріва (увага!) – кандидата від партії УКРОП… на посаду голови Залозецької ОТГ… Участь Туріва та ще доброго десятка вісімнадцятилітніх студентів у виборах – то, власне, один із політ- технологічних мудловатих «ходів», за допомогою якого штаб Фесика готується до фальсифікацій реальних результатів виборів.

 

«Сірим кардиналом» Фесикової «бригади» є директор Залозецького спиртзаводу Володимир Кунцьо – екс-депутат Зборівської районної ради від «Партії регіонів» та член одноіменної фракції. Його діяльність в регіоні заслуговує окремої публікації, ми лише коротко поінформуємо наших читачів про цього «персонажа». Отже, Володимир Кунцьо більше двадцяти  років «успішно» очолює місцевий спиртзавод. За нашою інформацією, пана директора пов’язують   дружба та тісні бізнесові зв`язки із вихідцем з  Донецька Третяних Сергієм Веніаміновичем, який є  організатором тіньових схем виготовлення та збуту контрафактного спирту, в кримінальних колах більш  відомий, як «Вітамін» та з колишнім головним міліціонером Тернопільщини Василем Пісним, уродженцем Зборівщини,  який нині обіймає одну з керівних посад в СБУ і який, в певних колах, відомий під псевдо «Антибіотик».  За період  правління Кунця проти нього було порушено декілька кримінальних справ за розкрадання державного майна, завищення закупівельних цін на товари, матеріали, сировину та виконані роботи, але, завдяки своїм корупційним зв’язкам (тісно пов’язаний із Олегом Косінським, який є протеже Миколи Азарова) та хабарям, Володимир Васильович зумів відвернути від себе прискіпливу увагу  міліції і прокуратури.



Натомість наш «герой» залишив собі приватизоване за копійки кафе «Ідеал», що раніше належало державному спиртзаводу (в ремонт вкладено не одну сотню тисяч гривень) і було «успішно»  відчужене Кунцьом в  користь його дружини, та розпиляв на металобрухт 1 км. залізничної колії, що вела до пристанційної бази колишньої «Сільгоспхімії» в селі Кабарівці Зборівського району та була придбана спиртзаводом.   А ще місцеві мешканці та працівники заводу пам’ятають, як регіонал істерично волав на охочих їхати на Майдан, погрожуючи звільненням з роботи і невиплатою зарплати.

 

Рупором «тіньового штабу»   є не менш одіозний підприємець Степан Шиліга, який  прославився  несплатою   податків,   приховуванням  реальних  обсягів  виробництва  хлібу на його пекарні,  забрудненням екології селища Залізці та розпиляв  на  металобрухт  Залозецький    завод продтоварів.   Крім  цього дана  особа  приклала  чимало  зусиль,   щоб  Залозецької    громади  не  було (їздив  і агітував  за громаду в с.Гаї Розтоцькі).

 

Чого можна чекати від цього симбіозу «досвіду і молодості» не важко здогадатись: бажання посадити  злодія  Фесика у крісло голови ОТГ за будь-яку ціну спонукає штабний «дует» використовувати найбрудніші методи ведення виборчої кампанії. Обман, провокації, спроба монополізувати виборчі комісії – ось лише невеликий перелік із цих «методів». Вже сьогодні можна стверджувати, що в день виборів у Залізцях варто очікувати масштабних фальсифікацій на користь кандидата від БПП (а, водночас, голови місцевого осередку партії Єдиний центр(?!?!?) Фе