НОВИНИ В АВСТРІЇ ЗАПЛАНУВАЛИ СТВОРИТИ ПРЕДСТАВНИЦТВО “ЛНР”, ПОСОЛ УКРАЇНИ ПЕРЕДАВ НОТУ ПРОТЕСТУ

Відповідна інформація стала для Австрії неприємним сюрпризом

82106

У п’ятницю, 9 вересня, низка проросійських інформаційних ресурсів опублікувала інформацію про наміри створити так зване представництво “Луганської народної республіки” на території Австрії.

Зокрема, йшлося про центр, що буде займатися “інформаційно-просвітницькою діяльністю” та координувати доставку на окуповану українську територію гуманітарної допомоги.

Водночас, як повідомляє “ВВС-Україна”, посол України в Австрії Олександр Щерба вже відреагував на таку інформацію. Зокрема, він заявив, що така новина стала несподіванкою для нього та неприємним сюрпризом для Австрії.

Крім того, дипломат передав ноту протесту австрійському МЗС у зв’язку зі створенням представництва самопроголошеної “ЛНР” на території країні.

“Був сьогодні в МЗС Австрії. Передав ноту. Обговорювали ситуацію. Перша реакція для мене обнадійлива. Більше сказати не можу. Будемо говорити більш детально, коли матимемо офіційну реакцію Австрії”, – заявив Щерба на сторінці уFacebook.

Він також додав: “Водевіль навколо фейкового представництва фейкової “республіки” у Відні продовжується. Представник сказав, що возити гуманітарку на Донбас – це ще ладно, але бути представником він не підписувався. Ну і він, звичайно, був абсолютно не в курсі, що Луганськ – це Україна”.

джерело http://www.5.ua/