Українського мільярдера затримали у Росії: з’явилися деталі інциденту

Затриманому в Росії генеральному директорові “Індустріального союзу Донбасу” Олегу Мкртчану пред’являють звинувачення в розтраті коштів, наданих державними банками, зокрема, йдеться про кредитні кошти Зовнішекономбанку, передає Корупція.Інфо

“За моєю інформацією, Мкртчан затриманий. Йому висувають звинувачення в розтраті коштів, наданих державними банками. Найімовірніше, йдеться про кредитнікошти Зовнішекономбанку, які використовувалися як для розвитку ІСД, так і для розвитку інших підприємств, якими Мкртчан володіє в РФ”, – сказав нардеп.

Мкртчан не тільки акціонер, а й гендиректор ІСД, відповідальний за всю фінансово-господарську діяльність корпорації, підкреслив Тарута.

За його словами, бізнесмена затримали на 2 місяці для слідчих дій.

Водночас Тарута розповів, що з 2010 року не брав участі в оперативному управлінні діяльністю ІСД.

“А в 2014 році мої активи в ІСД були заарештовані російськими судами, рішення яких я зараз заперечую в міжнародних судах”, – пояснив Тарута.

ІСД, заснована в 1995 році, є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат, Дніпровський меткомбінат, меткомбінат Dunaferr та ISD-Huta Czestochowa.

Контрольний пакет акцій ІСД належить пулу російських інвесторів, що включає одного з творців металургійної компанії Євраза Олександра Катуніна.

Власниками ще 49,9% акцій ІСД були Тарута та Мкртчан. Мкртчан володів в Україні не тільки міноритарним пакетом у 25% акцій “Індустріального союзу Донбасу”, а також мав відношення до управління металургійними комбінатами в Алчевську і ДМК у Кам’янці.

Крім цього, він був одним із співзасновників донецького футбольного клубу “Металург”. Також мільярдер пов’язаний із ФК Вірменії “Бананц”, а в Росії допомагав “Кубані”.

Джерело.