Тернопільські актори поїхали в зону АТО

Взявши на озброєння комедійну виставу за п’єсою Григорія Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці», тридцять п’ятеро тернопільських акторів поїхали у місто Лисичанськ, що на Луганщині.

106707

АНДРІЙ МАЛІНОВИЧ, заслужений артист України

«Театр просто не може залишатися осторонь всіх тих подій, які відбуваються на Сході. Ми вже давно планували цю поїздку і нарешті вона збулася, нарешті ми їдемо».

БОРИС РЕПКА, директор Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка

«З виставою звісно. Ми давали декілька назв, давали такі тематичні назви, але вони захотіли нашу «Сватання на Гончарівці». Комедію, щоб трошечки дати їм настрою.



Власне на цій виставі будуть і глядачі мешканці даного містечка, і наші вояки».

Борис Репка також підкреслює, ініціатором такої поїздки став актор театру Микола Бажанов.

МИКОЛА БАЖАНОВ, заслужений артист України

«Вона назрівала давно. Це болить нас,це є така наша позиція на сьогодні. Власне скоординовані всі дії. 3-го числа ми маємо о 3-тій годині там виставу. Це присвячено до захисника Вітчизни, наших хлопців привітати з захисниками Вітчизни».

Актори запевняють, їдуть у гарному гуморі, і ані погодні умови, ані те, що будуть близько до лінії розмежування, їх не лякає.

СЕРГІЙ БАЧИК, актор

«Хочемо з таким настроєм приїхати і зіграти нашу виставу. Вона є комедійна, позитивна, трохи нашим побратимам додати позитиву».

ІГОР САЧКО, актор

«Павло Кандзюба, батько оцього по ролі. Ця вистава дуже багато десятиліть йде на сценах українських театрів, це одна з кращих п’єс, одна з кращих комедій, так. Так, що гарного настрою ми побажаємо і тим, хто з нами буде її дивитися».

ЯРОСЛАВА МЕЛЬНИК, актриса

«Дуже хвилююся. Хвилююся не через те, що погана дорога, чи далека дорога, а зустрічі із тими солдатами, які там воюють на передовій. З тими нашими дітками, з нашими синами, які проливають кров, які віддають своє життя за наше майбутнє, за наш спокій. Щоб ми спокійно спали».

ВІТАЛІЙ ЛУГОВИЙ, актор

«Зброя у актора – це слово, пісня. І якщо від нашої гри хоча б один солдат посміхнеться, я буду щасливий, що я також вніс хоч невелику крапельку свого внеску в загальну нашу українську справу».

Ну і, звичайно, до зустрічі з бійцями підготували також подарунки, які передали місцеві підприємці, які, до слова, спільно із владою Тернопільщини, і допомогли із організацією самої поїздки.