На чому жителі Чортківщини можуть отримати 300% прибутку

Нещодавно редактори Chortkiv.Online почули інформацію про те, як люди заробляють за допомогою продажу волоських горіхів, і вирішили, що ця інформація буде дуже корисною для наших читачів, адже чимало жителів Чортківщини вирощують вдома  волоські горіхи.

Рентабельність інвестицій у підприємство з переробки волоських горіхів складе 299 %, що означає отримання майже $3 чистого прибутку на кожен вкладений долар. З урахуванням дисконту, гроші повернуться до інвестора вже через 14 місяців.

Волоський горіх відмінно росте в умовах українського клімату і добре продається на експорт. Внутрішньоукраїнське споживання цих горіхів також має тенденцію до збільшення. Волоський горіх користується попитом як на внутрішньому, так і на світовому ринку. Поки що, цей потенціал реалізований не на всі 100 %. Тож ця культура має значний простір  для створення та розвитку рентабельного бізнесу в даній сфері.

«На світовому ринку з 2011 до 2016 р. спостерігалося щорічне зростання пропонованих обсягів волоських горіхів приблизно на 5-10 %. Винятком став 2017 р., який ознаменувався падінням виробництва горіхів на 5 %. Сталося це через зменшення врожаю в Китаї і США.У нашій країні навпаки спад по волоських горіхах спостерігався в 2014-2015 рр., а до цього ще й в 2012 р. У 2016 р. відзначено зростання врожаю горіхів. У 2017-му їх валовий збір склав 113 тис. тонн і впритул наблизився до рекорду 2013 р. (116 тис. тонн)», — ідеться в повідомленні.

Тенденція до збільшення вітчизняного виробництва волоських горіхів буде продовжуватися і в майбутньому. У 2017 році площа насаджень  горіхів збільшилася на 18 % в порівнянні з 2016 р. і досягла 16,3 тис. га.

Левову частку (86 %) волоських горіхів на український ринок сьогодні поставляють присадибні господарства. На частку великих агропідприємств припадає лише 14 % ринку. Також 75 % вітчизняного врожаю відправляється на експорт і лише 25 % споживається українцями.

За словами експертів, волоські горіхи, вирощені в Україні, мають високі якісні показники, тому китайці готові купувати їх у великих обсягах попри своє лідерство у цій галузі.

Отже, вирощуючи волоські горіхи можна не погано заробити.

Джерело.