Тернополяни можуть більше не готувати дітей до першого класу

риймати дітей до першого класу без конкурсних відборів будуть у тернопільських школах. Першочергово зараховуватимуть дітей, які проживають на території, закріпленій за школою. Такі умови зарахування діятимуть згідно нового закону «Про освіту».

Кількість перших класів у закладах мають визначити до 20 лютого. А до 26 лютого в управлінні освіти повинні повідомити школам про територію обслуговування, яку за ними закріплюють. Уже в березні інформація про територію обслуговування має бути на сайтах та інформаційних стендах закладів.
Інформування батьків про порядок прийому дітей в перші класи триватиме до кінця квітня. Прийом дітей та зарахування в школи відбудеться з 23 квітня по 31 травня.



З 1 червня 2018 року по 15 червня 2018 року навчальні заклади здійснюють прийом документів та зарахування дітей на вільні місця, які залишились після прийому дітей з мікрорайону.
Як додала співавтор нового закону, аналітик центру CEDOS Ірина Когут, перед першим класом непотрібно проходити підготовчих курсів. Адже нова програма буде розрахована на навчання базовим навичкам.

Джерело.